Vrijdag 24 oktober

Ook de vrijdagavond was een leuk succes, alhoewel de opname wegens een technisch mankement noodgedwongen met de microfoon is opgenomen. Dat klinkt natuurlijk niet heel goed, maar we wilden jullie vooral de mixes niet onthouden. Lees hieronder ook de interviews met de DJ’s. Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en hopen alle deelnemers weer terug te zijn bij een volgende editie van Feed My Beat!

In gesprek met de DJ's
DJ Flor
Dj-Flor

Hey DJ Flor! Welkom! Heb je er een beetje zin in vandaag?!

Zeker, ja!

Hoe ben je terecht gekomen bij Feed My Beat?

We hebben veel gezocht naar initatieven als deze en toen kwamen wij zomaar ineens Feed My Beat tegen!

Voor iemand met jouw leeftijd (13) ben je erg getalenteerd. Met nog een potentiele lange carriere in het verschiet: waar wil je belanden?

Ik wil heel graag op Ibiza draaien, en verder gewoon erg goed kunnen draaien. Ik wil de basics goed onder de knie hebben en dan verder uitbouwen.

En heb je al een plannetje bedacht over hoe je dat gaat doen?

Nou nog niet helemaal, daar ben ik nog niet mee bezig. Ik ben wel bezig met mixes maken en ik denk veel aan hoe ik zo snel mogelijk de top kan bereiken.

Op naar de top dan maar! Je mag zo beginnen. Wat ga je draaien?

Een beetje Deep House, en ook Progressive House!

DJ EDC

Nu Ben Guarde lekker bezig is achter de draaitafels, gaan we praten met Dj EDC. Niet de jongste van het stel (48 jaren jong), maar wel door de selectie heen. En waarschijnlijk net zo gemotiveerd! Of niet Ed?

Zeker! Muziek is mijn grootste hobby en ik vind ‘t te gek om met apparatuur bezig te zijn.

Hoe heb je te horen gekregen over Feed My Beat?

Via TV West. Ik zag het voorbij komen in een reclame. Ik las op jullie website dat ik mij in kon schrijven en dacht: doe eens gek! Na een week zag ik op jullie Facebookpagina voorbij komen dat ik geselecteerd was.

Tof! Nu doe je natuurlijk niet voor niets mee. Wat zijn jouw ambities?

Ik hoop ergens een vaste DJ te kunnen worden. Rondreizen als DJ trekt me niet zo, maar bijvoorbeeld een vaste plek in een club lijkt me helemaal te gek.

Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zou jij willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Dan zou ik zeggen, blijf vooral jezelf. Laat jezelf niet meeslepen in dat mediacircus. Lekker normaal blijven doen!

GreyStook
Greystook

Aan de microfoon nu Remy Borstboom A.K.A. Greystook. 17 jaar en daarmee ook iemand van de nieuwe generatie. Maar dan kunnen we natuurlijk wel alvast een eind vooruit kijken. Remy, waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Oeh, goede vraag. Qua DJ’en: ik hoop dat dat wel wat meer gaat lopen, ik draai nu al een flink tijdje samen met een vriend in een drive-in show en eigenlijk ben ik pas sinds kort ook zelf gaan draaien. Met betrekking tot produceren: ik maak voornamelijk Progressive House, Electro House en nog veel meer. Ik probeer mij daar nu ook met name op te focussen. Deze zomer had ik bijna een release te pakken, maar dat is helaas misgegaan vanwege uiteenlopende meningen over het contract.

Je draait en produceert, dat is al heel tof. Toch zul je jezelf moeten onderscheiden. Hoe denk jij daarover?

De tracks die maak horen natuurlijk echt bij mij en die probeer ik zo snel mogelijk te releasen. Ik ben daar nu heel druk mee bezig en denk ook dat die tracks zeker veel kwaliteit hebben.

Duidelijk. Wat ga je ons zo voorschotelen?

Ik heb niet echt een set voorbereid, maar wel een afspeellijstje. Ik voel het straks gewoon een beetje aan.

Je mag zo beginnen! Laatste vraag: er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zou jij willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Creatief blijven! Ik vind dat veel artiesten in een bepaalde sfeer blijven hangen. Naar mijn idee gaan sommige DJ’s teveel op in het commerciele verhaal. Als je stijl toevallig ook commercieel klinkt, is dat niet zo erg, maar als je meer de commerciele gedachte najaagt, dan ga je dat wel horen en voelen. Dan hebben je show, en je verschijning als DJ, minder impact.

Greystook op Soundcloud:
DMSIX
DMSIX

We naderen het einde van de avond, en voor ons staat DMsix. Je hebt net gedraaid. Ging het goed? En stel je eens voor?

Voor mijn gevoel vond ik het erg goed gaan! Ik ben Dicky Meijer, 17 jaar en ik draai dus onder de naam DMsix.

Je houdt van Latin invloeden hoorden wij?

Ja ik luister bijna altijd naar Latin House, vind ik gewoon erg lekker klinken. Af en toe ook wel een Progressive plaatje tussendoor hoor, maar Latin vind ik gewoon te gek.

En waarom vind je het draaien zelf zo tof?

Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen in de muziek die ik draai. Dat is echt de reden dat ik plaatjes draai. Daarnaast produceer ook. Ik heb nog geen platen uitgebracht, dat komt nog wel. Op dit moment probeer ik me vooral te ontwikkelen op dit gebied en flink wat tracks op te sparen, om straks goed uit te kunnen pakken. Met het produceren kan ik mijzelf onderscheiden. Ik produceer ook in de Latin hoek, maar wel met tintjes van EDM en Progressive om het actueel te houden.

En word je als DJ ook al geboekt?

Ja dat gaat wel goed. Ik draai nu een keer in de maand in Club 7 (Den Haag). Ik probeer nu vooral goed rond te kijken naar waar DJ’s gevraagd worden of nodig zijn. Proberen alles te pakken wat je pakken kan.

En zo heb je ook ons gevonden dus!

Ja mijn stiefvader zag iets voorbij komen op TV West en vertelde mij over Feed My Beat. Toen heb ik mij meteen aangemeld.

Tof! Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zouden jullie willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Bedenk een nieuwe sound! Blijf met nieuwe sounds komen. Mensen hebben een bepaalde sound al vrij snel gehoord; iets nieuws kan snel weer “oud” zijn. Dimitri Vegas & Like Mike zijn hierin mijn voorbeelden.

DMsix op Soundcloud:
Rich & Raw
Rich-&-Raw

Een primeurtje tijdens de Haagse Pop Week: een duo! Jongens, welkom! Wie zijn jullie?

Ik ben Christiaan (21) van Rich & Raw, en ik ben het Raw gedeelte. En ik ben Richard (20) en ik ben het Rich gedeelte van Rich & Raw en wij draaien voornamelijk EDM en House. Wij specialiseren ons in de echte “bangers”!.

Hoe zijn jullie bij Feed My Beat terecht gekomen?

Christiaan: via die jongen naast me. Die stuurde mij een berichtje via Facebook over dit evenement. We hebben ons ingeschreven en wonder boven wonder zijn we uitgenodigd! We vinden het super dat we erbij mogen zijn en hebben er heel veel zin in!

Wat gaan jullie vanavond draaien?

Richard: dat moet een beetje een verrassing blijven toch?

Christiaan: een ding is zeker, we gaan knallen!

Grote plannen! Geldt dat ook voor jullie toekomst?

Christiaan: we zijn keihard aan het werk om verder te komen in het draaien en produceren. Het is begonnen met produceren en heel langzaam komt het produceren er nu bij, omdat we toch wel zien dat daar de toekomst in zit. Zodoende zijn we op zoek naar locaties waar we kunnen draaien en ook op zoek naar kennis als het gaat om produceren. We merken dat we zelf heel veel creatieve ideeen hebben, maar dat het niet altijd lukt om het te laten klinken zoals wij willen. En waar we dan over bijvoorbeeld 5 jaar staan? We hopen dan  nog serieuzer bezig te zijn en gewoon verder te komen dan waar we nu staan.

En hoe willen jullie jezelf gaan verkopen? Er zijn natuurlijk heel veel DJ’s en producers die allemaal hetzelfde willen.

Richard: de markt is nu gewoon zo gigantisch groot, je hebt zoveel concurrentie en mensen die het heel goed doen. En ook nog eens op jongen leeftijd starten. Ik denk dat je gewoon, hoe cliché het ook klinkt, jezelf moet blijven. Mensen moeten naar je toe komen omdat ze het tof vinden wat je doet. Als je dat zelf ook vindt, kun je een heel eind komen.

Staan jullie nu wel al geprogrammeerd op feestjes?

Christaan: we hebben ons eigen concept in Leiden en Noordwijk. We draaien daar dan ook regelmatig. In Leiden geven we zelf ook DJ cursussen. Draaien kunnen we wel, dus we zijn nu vooral op zoek naar hoe we mensen er nog meer bij kunnen betrekken, onder andere door middel van produceren. We moeten zorgen dat wij ons eigen product kunnen maken. We verrassen onszelf dan meestal wel met hoe snel dat gaat. Als we ergens voor gaan, gaan we ook ergens voor.

Produceren is de toekomst dus. In ieder geval voor jullie. Bootlegs en Edits, dat gaat de goede kant op?

Richard: Dat gaat zeker de goede kant op, we zijn er nogmaals druk mee bezig. Het is een goede uitdaging, omdat je wel als producer aan het werk bent, het programma leert kennen en probeert overgangen zo vloeiend mogelijk te laten overlopen. En dat gaat wel goed. We hebben de Mixcloud charts drie keer gehaald en die charts zijn zeker niet de minste. Dus dat is zeker wel tof.

We houden jullie in het vizier! Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zouden jullie willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Christiaan: proberen niet ‘standaard’ te worden. Als ik kijk naar de grote DJ’s merk ik dat het heel voorspelbaar is. Je kunt bijna een lijstje aftikken met wanneer hij of zij iets gaat doen. Dat heeft natuurlijk ook wel met de stijl te maken, maar probeer dat een keer te veranderen! Ik wil graag versteld staan van iets.

Richard: ik sluit me daar volledig bij aan. Ik vind ook dat het onderscheid tussen DJ’s steeds kleiner wordt. Ze komen vaak met dezelfde stijlen en draaien nummers met dezelfde arrangementen.

Christiaan: wij proberen daarin wel een brug te slaan. Herkenbare elementen, maar wel met een dikke beat erachter!

Rich & Raw op Mixcloud:
Ben Guarde
Ben-Guarde

Terwijl DJ Flor op de achtergrond aan het draaien is, praten we nu met Benjamin, A.K.A. Ben Guarde. Hoe ben jij met Feed My Beat in aanraking gekomen?

Via mijn moeder en mijn vrienden. Mijn moeder kent een van de organisatoren  Toen ik een keer wat muziek zat te maken kwam ze binnen en zei dat ik mij hiervoor aan moest melden. Ik verwachtte er niet zoveel van, maar ben dus toch geselecteerd uiteindelijk!

Hartstikke leuk dat je erbij bent! Je wil natuurlijk verder komen als DJ. Hoe ver wil je komen?

Ik vind ‘t het leukst om mijn eigen muziek te maken. Dus dat doe ik ook het meest. Als ik een festival zou moeten kiezen waar ik over een paar jaar het liefst zou staan, zou dat het Ultra festival zijn in Miami (grinnikt).

Heb je als producer ook al tracks gereleased?

Nu nog niet. Ik ben met veel tracks bezig die nog niet klaar zijn, maar er staat nu wel een track online. Dat nummer moeten we wel nog masteren en uiteindelijk willen we daar ook een clip bij maken. Dus wel druk bezig ja.

En probeer je jezelf op een bepaalde manier te onderscheiden?

Er zijn, ten eerste, natuurlijk heel veel verschillende stijlen. Wat ik het liefst wil, is mijn muziek een mysterieuze sound meegeven. Een eigen draai geven aan je nummers, dat vind ik belangrijk, zodat mensen je herkennen. Wat ik maak is een mix tussen EDM en Progressive House, maar dus wel met een mysterieus randje. Hoe dat klinkt kan ik niet uitleggen, dat moet je horen.

We zijn benieuwd! Wat ga je zo draaien?

Beetje rustig opbouwen en dan zien we ‘t wel. :-)

Ook al zo mysterieus! Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zou jij willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Blijf doorgaan, creeer je eigen stijl en wees jezelf!

Ben Guarde op Soundcloud:
Frank Haak
Frank-Haak

We zijn op de helft van de avond en deze keer praten we met iemand die al gedraaid heeft. Dj Frank (14), A.K.A….. Dj Frank! Nog geen artiestennaam?

Nee daar moet ik nog even over nadenken.

Ok dan. Je hebt net gedraaid, hoe ging ‘t?

Goed, ging wel lekker volgens mij!

Hoe ben je bij Feed My Beat terechtgekomen Frank?

Via Twitter. Iemand stuurde mij een linkje met het bericht dat iemand DJ’s zocht, dus ik dacht, ik schrijf me in. Had veel volwassen DJ’s verwacht dus ik wist niet of het zou lukken.

Gelukt dus! Als het aan jou ligt, wat gaat er nog meer allemaal lukken als DJ de komende tijd?

Gewoon veel met muziek bezig zijn, dat vind ik te gek. Als je muziek draait en daar mensen op los ziet gaan; dat is natuurlijk het leukst. En waar ik mijzelf zie over een paar jaar, tja dat hangt ervan af hoe het gaat natuurlijk. Maar een doel is wel om op grotere feesten/festivals te draaien, zoals Tomorrowland bijvoorbeeld. J

En produceren? Doe je dat er ook bij?

Jazeker, daar ben ik nu flink mee aan het oefenen. Maar het is nog niet zo ver dat ik het vanavond zou kunnen draaien. Maar, dezelfde persoon die mij heeft leren draaien, gaat mij ook produceerles geven. Dus dan hoop ik over een jaartje ook mijn eigen producties te draaien.

Laat je het ons weten als het zo ver is? Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zou jij willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Probeer ook eens goed te zoeken naar beginnende producers die wel vette tracks hebben. Als je elkaar kunt supporten wordt iedereen daar beter van!

Frank Haak op Soundcloud:
Crazy Kuys
Krazykuys

Op de achtergrond horen we DJ Greystook, en voor ons staat?

Ik ben Krazy Kuys (22), voorheen een duo, op het moment even alleen, kom uit Haarlem en heb hartstikke veel zin om hier mijn eerste gig te doen!

Hoe ben je bij Feed My Beat terecht gekomen?

Een familielid van mij komt uit Den Haag en die zag het voorbij komen op TV West met de boodschap: kijk er eens naar! Zodoende is het balletje gaan rollen.

Wat voor soort DJ ben je? Bepaalde stijl? Ambities?

Ik wil gewoon gekke muziek maken, mensen los laten gaan op een gekke manier. Met keiharde tracks, mensen uit hun dak laten gaan. Vandaar ook de naam Krazy Kuys.

Stevig standpunt! Maar er zijn er meer die dat willen doen. Hoe onderscheid jij jezelf?

Ja goeie. Daar hebben we wel over nagedacht. Het komt neer denk ik op muziek draaien die beukt, waardoor mensen niet stil willen blijven staan. En als ik mijn partner bij me heb, kan die de microfoon pakken en het publiek opzwepen. Ik heb genoeg leuke ideeen in mijn hoofd, maar in mijn eentje wordt dat wel lastig.

En waar ontwikkelt dat zich naartoe? Zeg over 5 jaar? Hoe ziet dat eruit?

Dan wil ik wel een paar eigen producties gemaakt hebben die ik dan ingestuurd heb naar meerdere labels. Het lijkt me supertof om mee te maken dat er dan ook echt een track uitgebracht wordt. En zoveel mogelijk gigs pakken! Ik hoef niet per se de nummer 1 DJ van de wereld te worden, als ik maar gewoon lol heb in wat ik doe.

En hoe ziet dat pad daar naar toe eruit? Heb je een plan?

Nou niet echt. Ik maak gewoon de muziek die ik leuk vind, zorg ervoor dat het lekker klinkt. Ik ben best wel perfectionistisch ingesteld. Dus als ik het goed vind, zal het denk ik ook wel goed genoeg zijn. Dan pas wil ik het insturen.

Perfectionistisch? Heb je dan wel helden die in jouw ogen bijvoorbeeld wel alles perfect doen?

Vato Gonsalez vind ik echt een voorbeeld. Hij doet echt zijn eigen ding en hij heeft zich niet laten beinvloeden door grote platenmaatschappijen. En zoals hij het zo mooi kan zeggen: hij laat zich niet buttfucken. Hij is groot geworden met zijn eigen concept en daar heb ik echt respect voor.

Wat kunnen we vanavond van jou verwachten?

Gekke nummers, leuke nummers, beukende tracks. Hier en daar een beetje oldskool, maar vooral beukers!

Laat je ons wel heel? J Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zouden jullie willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Dan zou ik zeggen, verwijd je blik. Talent loopt ook rond op de plekken waar je het niet verwacht. Dat hoeft niet alleen maar “via via” te gebeuren.

Krazy Kuys op Soundcloud:
DJ Blitzed
DJ-Blized

We gaan het einde van de avond tegemoet en terwijl we de klanken horen van DMsix, staat voor ons een nieuwe DJ. Stel je eens voor!

Ik ben Jerome de Heij, DJ Blitzed. Ik ben 22 jaar, ben ongeveer een half jaartje bezig en heb al wat langer ervaring met produceren en ik probeer mij verder te ontwikkelen in dit vak.

Maar hoe lang ben je nu echt al aan het draaien?

Lastig te zeggen. Ik heb net een cursus gedaan bij DJ2BE, dat heeft mij erg geholpen met mijn timing en de structuur van een set. Dus ik hoop dat je dit kunt horen vanavond.

Komt vast goed! Je mag zo beginnen voor Feed My Beat. Voor wie zou je willen beginnen over 5 jaar? Wat zijn je ambities?

Ik zou het gewoon leuk vinden om in gezellige tenten/clubs te draaien en door te groeien als artiest. Maar zoiets is moeilijk te voorspellen natuurlijk. Iets als Club Envy in Zoetermeer zou ik te gek vinden om te beginnen, Paard van Troje lijkt me heel vet en uiteindelijk, ooit, als het zo mag zijn, het Ziggo Dome helemaal gek draaien J

Da’s wel het echte werk ja, zo’n Ziggo Dome! Kom je dan ook nog wel langs bij Feed My Beat? Wat ga je nu draaien eigenlijk?

Stevige EDM. Martin Garrix, Calvin Harris, die kant op. Punchy. Wat harder dus, vrij algemeen, nieuwe en oude tracks door elkaar. Een mengelmoesje.

Produceer je ook? In dezelfde stijl?

Ja ik ben heel actief in het produceren. Naast school ben ik elke avond te vinden in mijn thuisstudio. Ik ben begonnen met produceren toen ik 12 jaar oud was, maar ik heb het gevoel dat ik dit jaar een beetje de vruchten kan plukken van al die avonden muziek maken. Ik krijg nu regelmatig commentaar van mensen, producers die wel wat hogerop zitten qua producties. Die geven mij dan tips en feedback waar ik echt wat mee kan.

En wat ga jij ervoor doen om het niveau te krijgen van de mensen die jou nu feedback geven?

Gewoon goed aan de slag gaan met die feedback. Telkens laten horen, bijschaven, laten horen en weer aanpassen. Net zolang tot het goed is. En ik begin af en toe natuurlijk ook weer eens iets nieuws.

Goed bezig Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zouden jullie willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Oeh dat vind ik best wel een moeilijke vraag. Ik denk dat de jongere generatie producers en DJ’s graag feedback ontvangt van de pro’s. Wat ik nu bijvoorbeeld ervaar bij DJ2BE is dat professionele DJ’s mij helpen in het ontwikkelen van mijn skills. Ik zou het te gek vinden als bijvoorbeeld Hardwell of Nicky Romero ook iets meer zouden kunnen doen om het de nieuwe generatie iets bij te brengen. Ik vind dat Spinnin’ Records dat bijvoorbeeld heel goed heeft gedaan met bijvoorbeeld Martin Garrix. De jongere generatie meetrekken in de oudere.

Oke stiekem toch nog een klein vraagje dan: naar welke DJ’s / Producers zou jij graag luisteren? Qua tips & tricks? Wie zijn je helden?

Hardwell bijvoorbeeld, maar ook Tiesto (daar heb ik 25 CD’s van). Maar in de Hardstyle heb ik ook wel idolen. Dj D Mind bijvoorbeeld. Dat is een vriend van mij waar ik wel tegenop kijk!

Dj Blitzed op Soundcloud:
Alex Invar
Alex-Invar

De laatste DJ van vanavond (voor Dominique Base, maar die telt niet mee); Lyndon! Vertel even kort iets over jezelf?

Mijn artiestennaam is Alex Invar (toevallig ook mijn tweede naam). Ik ben 23 jaar oud en studeer Culturele Maatschappelijke vorming. En ohja, ik woon in Den Haag :-)

Hoe ben je bij Feed My Beat terecht gekomen?

Ik ken een van de organisatoren van Feed My Beat, Dominique Base. Dus de link was snel gemaakt. Ik ben wel altijd op zoek naar nieuwe “resources”, mensen met wie ik kan samenwerken.

Heb je al wat boekingen te pakken als DJ?

Ik heb dat eerlijk gezegd nu op een laag pitje staan, vooral omdat ik mij nu aan het concentreren ben op het produceren. Ik vind het zelf belangrijker om mij nu verder te ontwikkelen als producer.

En hoe gaat het je af als producer? Heb je al iets uitgebracht?

Nee ik heb nog niets uitgebracht bij labels. Ik ben wel bezig zoveel mogelijk tracks af te ronden, om ze op te sturen naar labels als Spinnin’, Reveal en Hysteria. Dat zijn ook meteen de labels die bij mijn eigen stijl passen qua sound.

Dat zijn best wel grote labels zeg. Zijn jouw idolen ook van zo’n kaliber?

Ja, een van mijn helden is bijvoorbeeld AfroJack. Ik vind hem onder andere zo goed, omdat hij van popliedjes goede EDM kan maken. En hij lijkt op mij :-)

Nu je het zegt! Groot, kroeshaar, licht getint.. Ha! Wel grappig dat je popmuziek en EDM in 1 zin noemt. Is EDM nu pop, of dance?

Ik denk dat het vooral zo is dat de popmuziek altijd al geneigd is geweest naar andere stijlen over te stappen die op een bepaald moment populair zijn. Dat is bijvoorbeeld gebeurd met Hip Hop, om maar wat te noemen. Dat gebeurt dus nu ook met EDM. Een natuurlijk fenomeen in mijn ogen.

Wat heb je in petto voor ons zometeen in je DJ set?

Bigroom, Electro House, klein beetje Gregor Salto, en misschien wat eigen tracks. Alleen als er ik er aan toe kom.

Benieuwd! Laatste vraag. Er wordt vaak aan bekende DJ’s gevraagd om tips te geven aan beginners. Als we dat nu eens omdraaien: wat zouden jullie willen zeggen tegen de gevestigde orde?

Geen Chinees eten voordat je gaat draaien. :-)

Alex Invar op Soundcloud: